woensdag, april 08, 2009

Doubt
Filmtheater Fraterhuis met mams, 08042009
Een non (Meryl Streep), die een school leidt in New York, vermoedt dat een priester (Philip Seymour Hoffman) een leerling misbruikt, maar heeft geen harde bewijzen. Ze geeft een jonge lerares (Amy Adams) instructies om hem in de gaten te houden. Deze naiëve zuster wil aanvankelijk niet geloven dat de goedlachse priester slechte bedoelingen heeft. Maar wanneer een van haar leerlingen zich eigenaardig gedraagt, begint ze te twijfelen.

Goede film die je vanaf het begin prikkelt om over de zaak na te denken. Niet door middel van overduidelijke situaties, maar juist door suggesties die je over het hoofd zou kunnen zien, als je niet weet waar de film over gaat. De sterke dialogen tussen de oppernon en de priester zijn geweldig; twee mensen die allebei staan voor hun zaak. Al geeft de film ook uiteindelijk niemand duidelijk gelijk, je hebt na afloop zeker een voorkeur voor een van beiden. M'n moeder en ik eindigden aan verschillende kanten van het debat, dus de titel is bijzonder goed gekozen, al was er voor mij geen twijfel mogelijk wie er gelijk had.
Overigens een speciale vermelding voor de very pretty Amy Adams, die mijn hart stal als Giselle in Enchanted en met Doubt bewijst meer te zijn dan een mooi gezichtje. Ik houd haar in de gaten.

Labels: ,