maandag, maart 13, 2006

Inside Man
Sneak 402, Buitensoos 13032006
Over deze film schreef ik dit in m'n COTWblog: "Kwam helemaal voldaan van de Sneak thuis: (een van) mijn favoriete acteur(s) en actrice met nog meer fijns om naar te kijken: raden maar;-) Wow."
Had je geraden welke film het was? De acteur was Willem Dafoe (net zo'n verrassing als Christiaan in tNW, want ik wist niet dat ie meedeed;) en de actrice is natuurlijk Jodie Foster. Nog meer fijns om naar te kijken: Denzel Washington. En die had dus de hoofdrol in deze film van regisseur Spike Lee.
De film begint met een close up van Clive Owen, -een van mijn minst favoriete acteurs- die het verhaal vertelt. Geen voice over (pfew) maar hij kijkt recht in de camera en kondigt aan dat hij verslag gaat doen van de 'beste bankroof ooit gepland en uitgevoerd'. Daarna is hij gelukkig minder in beeld en bekijken we het verhaal vooral door de ogen van Denzel. De bankoverval is inmiddels uitgedraaid op een gijzeling en dhr. Washington speelt de onderhandelaar van politie. Hij werkt samen met coordinator Dafoe en wordt geassisteerd door collega Chiwetel Ejiofor (altijd goed). Christopher Plummer (daar is ie weer!) is de directeur van de bank die m.b.v. Jodie probeert de zaak naar z'n hand te zetten. Het klinkt allemaal vrij cliché, maar Inside Man is een hele goede, solide film, een genot om naar te kijken, zowel qua verhaal als vertolkingen. Spannend, vol zalige dialogen en dus een aanrader.

Labels: ,