zondag, mei 16, 2004

Troy
Buitensoos, 16052004
Vooral voor de pauze veel blote jongensbastjes (alhoewel, 'jongens', de heer Pitt is toch ook al een jaar of veertig *g*) dus iig de moeite waard;-p
Maar eerlijk gezegd vond ik 'm een beetje tegenvallen, al komt dat waarschijnlijk door al die mannen met baarden (ehw).
Het verhaal: Prins Paris van Troje is zo verliefd op Helena, de vrouw van de koning van Sparta, dat ie haar overhaalt met hem mee naar huis te gaan. De koning is not amused en gaat klagen bij z'n broer, die het een mooie aanleiding vindt om Troje aan te vallen en in te lijven bij zijn Grote Griekse Rijk. Achilles, de beste soldaat van de Grieken, doet uiteraard mee met de strijd, maar eigenlijk vecht hij alleen omdat dat het enige is wat ie een beetje goed kan.
Aan het acteren van Brad (Achilles) moest ik even wennen, hij kwam vooral in het begin een beetje houterig over. Maar gelukkig liet ie genoeg andere kwaliteiten zien, dus heb ik de performance all-in goedgekeurd:-p
Verhaal zit vol met dialogen over 'eer' en 'vechten voor je land'-blablabla, niet echt interessant imho. Orlando (Paris) zag er wel lekker uit, (die rokjes staan de jongens toch goed hoor;) alleen die blauwe jurk die hij op een gegeven moment aanhad kon echt niet, maar verder prima. Zijn rol was verder niet echt diepgravend, maar dat geldt eigenlijk voor alle personages. De enige mensen die een beetje hun tanden in het materiaal konden zetten waren de oudere heren. De jonkies bleven vrij vlakke figuren, om over de dames maar te zwijgen (die waren vooral aanwezig en verder niets)
Als de film met andere acteurs was gemaakt had ik 'm vermeden en afgeraden, want ik vond het nogal suf, verhaal is behoorlijk bombastisch en zit te vol met mannen die stoer praten en vechten, maar zoals gezegd, de aanwezige gladgeschoren heren maken veel goed;-)