donderdag, mei 27, 2010

The Ghost Writer
Filmtheater Fraterhuis met mams, 27052010
Verhaal: Ghostwriter Ewan McGregor mag de memoires schrijven van de Britse oud-premier Adam Lang (Pierce Brosnan - duidelijk gebaseerd op Tony Blair). Hij vliegt naar het afgelegen huis van Lang om de onafgemaakte biografie van zijn voorganger, die op mysterieuze wijze is omgekomen, te voltooien. DUMDUMDUM....
Ik had een grotere rol voor Pierce Brosnan verwacht, maar misschien kwam het door zijn ongrijpbare personage dat het wat minimaal leek wat hij deed.
Ewan McGregor speelt een nogal cynische man (heerlijk) die weinig tijd krijgt om alles op poten te zetten (hij had overigens wel een beetje die onnozelheid van z'n personage in A Life Less Ordinary - ook fijn). Hij lijkt door iedere vrouw die hij tegenkomt verleid te worden (maar misschien was dat wel projectie van mijn kant;) en moet bij alle mannen erg z'n best doen om echte informatie los te krijgen. De ex-premier maakt er eerst een erg kleurrijk verhaal van. Natuurlijk blijkt het echte leven ook best interessant zonder versiering, maar dat zijn nou net van die dingen die men liever niet publiekelijk maakt.
Fascinerende film. Aanrader.

Labels: