zondag, januari 27, 2008

2 Days In Paris
Filmtheater Fraterhuis, met mams 27012008 17.00 uur
Zoals ik al had gedacht en gehoopt, heeft Julie Delpy de zelfde ontspannen sfeer gecreëerd van Before Sunrise en Before Sunset. Het gaat ook in deze film om gewone mensen die je door middel van hun gesprekken leert kennen.
De Franse Marion en haar Amerikaanse vriend Jack (Adam Goldberg) brengen op de terugweg van hun vakantie in Venetie twee dagen door in het appartement van haar ouders in Parijs. Het is voor de cynische(!) Amerikaan nogal wennen zo'n cultuur waarin iedereen vrijuit praat over bijvoorbeeld seks. Niet dat hij alles kan volgen wat gezegd wordt, want hij verstaat geen Frans en voelt zich daardoor buitengesloten. En dat z'n vriendin allemaal ex-vriendjes tegenkomt, versterkt z'n onzekerheid. "This isn't Paris. This is hell."
Ondanks alle ongemakken -en de voice over- een erg prettige film. Misschien nog wel leuker als je een beetje Frans spreekt;) maar sowieso herkenbaar voor een ieder die wel eens met een niet-Europeaan is omgegaan. Een relatie-komedie heet dit geloof ik, maar ik vond het vooral een lekkere ouwehoerfilm. Aanrader! (ook vanwege Daniel Bruhl; een klein maar fijn rolletje)

Labels: