zondag, februari 25, 2007

Little Children
Tuschinski, Amsterdam 25022007 13.00 uur
Met dank aan Jelle voor samenvatting: Film gaat over het willen losbreken uit je sleur, uit het leven waarin je gevangen zit, het vreselijke Suburbia. Sarah (Kate Winslet) heeft een saaie man die internetporno interessanter vindt dan haar, en de vrouw van Brad (Jennifer Connoly) is een documentairemaakster die alleen oog heeft voor haar werk, hun zoontje en zeurt dat Brad (Patrick Wilson) nu toch wel eens eindelijk zijn rechtenstudie moet afmaken... Kate en Patrick beginnen een relatie... Hun vreemdgaan is de ontsnapping die ze beiden zochten. Daarnaast begint Patrick weer met football, in de buurt, met een team van politieagenten: een daarvan is nogal gefrustreerd en zit een een comitee van bezorgde ouders: er is net een veroordeelde pedo in de buurt komen wonen.

Ik heb besloten dat de titel sloeg op alle volwassenen die zich bijzonder kinderachtig gedroegen. Ik vond het een teleurstellende film. Ik heb sowieso moeite met mensen die vreemdgaan en hier werden hun beider partners wel heel erg "mijn vrouw/man begrijpt me niet" neergezet. En dan was er nog die vreselijk irritante voice-over. Gelukkig hadden Kate en Patrick een paar interessante scenes, maar ik vond hun sex geen reclame voor een avontuurtje, het was zo wanhopig allemaal.(dat was wellicht ook de bedoeling: "don't try this at home, kids")
Ik vond de bijrollen leuker: gefrustreerde buurvrouwen, boekenclubje van oude dames: dat waren juweeltjes van gesprekken om naar te kijken. Verder kon het me niet zo raken. Had wat pittiger - en korter!- gekund.

Labels: