zaterdag, mei 17, 2008

Cassandra's Dream
Pathé Tuschinsky Amsterdam met Silvia 17052008
De nieuwe Woody Allen met Ewan McGregor en Colin Farrell als broers in geldnood. Colin werkt als monteur in een garage en heeft een gokprobleem, Ewan leeft boven z'n stand en maakt z'n nieuwe vriendin wijs dat hij investeerder is. Wanneer een rijke oom (Tom Wilkinson) op bezoek komt, vragen ze hem om geld. In ruil voor een gift vraag hij hen om een gunst met grote gevolgen.
Weer een tegenvaller van Woody; krakkemikkige dialogen, niet soepel lopend verhaal (de inleiding is tenenkrommend en tamelijk overbodig). We krijgen weinig inzicht in de personages en Woody haalt zeker niet het beste uit z'n indrukwekkende groep acteurs.
Het enige dat ik van te voren wist was dat Ewan en Colin broers speelden. Dus toen in de eerste scene Ewan z'n mond opentrok en 'plat' engels sprak, vreesde ik voor het accent van Colin *g*. Dat was inderdaad even wennen (vergelijk met Hugh Laurie in House) maar aan de dappere pogingen van de acteurs lag het niet. Het was vooral een erg oninspirerend geheel. Jammer. Misschien toch maar met pensioen, Woody.

Labels: , ,