zondag, mei 29, 2005

Star Wars Episode III: Revenge Of The Sith
Buitensoos, met Hans, 29052005
In het kader van onze StarWarsMarathon na de eerste twee delen op tv, naar de bioscoop voor deel III dus, gevolgd door IV, V en VI op m'n bioszolder. Een korte impressie van de serie:

Episode I: The Phantom Menace. Zo, echt wel slecht. Gelukkig waren we gewaarschuwd, anders hadden we de rest van de saga vermeden. Niet grappig (behalve die ene scene met Liam's Jedi-poging, vooral leuk omdat we als StarWarsVirgins niet meteen doorhadden wat het probleem was;-) en al helemaal niet spannend. Stomvervelend. En ik had gezien de promotie veel meer verwacht van Darth Maul. Wat viel het allemaal tegen.

Episode II: Attack Of The Clones. Een opluchting na deel I, Obi Wan Rules, actie is top, dialogen zozo (loze romantiek), maar aangename film.

Episode III: Revenge Of The Sith. Nogal overweldigend op het grote doek, na de eerste twee op tv. Obi Wan blijft the coolest, Anakin en Padme zuigen. Als geheel coole film.

Episode IV: A New Hope. Erg grappig, perfecte timing, leuke personages, goede ideeën. Wat mij betreft de leukste. Hele andere film dan verwacht: niet echt scifi, maar meer een sprookje.

Episode V: The Empire Strikes Back. Leuke film, maar verrassing van DE onthulling was er voor ons natuurlijk af dankzij jaren van parodies en verwijzingen in andere films. Ook hadden we er inmiddels al vier verhalen opzitten en begon de SW-verzadiging toe te slaan. Toch nog wel chemie tussen Harrisson en Carrie Fisher, maar Mark Hamill begint op de zenuwen te werken.

Episode VI: Return Of The Jedi. Als ik met 4 (en 5) was begonnen had ik dus nooit gesnapt waarom Jedi's zo interessant waren en waarom ze moesten returnen. Ewoks zijn vervelend, ben bovendien inmiddels behoorlijk gaar en heb moeite om wakker te blijven bij deze muppetfilm. Had niet gemaakt hoeven worden imo.

Conclusie: op basis van eerste deel wel duidelijk waarom serie populair was, al bleef het nut en het belang van de Jedi vaag. Wanneer je ze op volgorde kijkt van 1 t/m 6 is veel logischer waarom deze Jedi-knights zo indrukwekkend zijn, imho. Leuke films, vier zijn voor herhaling vatbaar, maar niet allemaal meer achterelkaar;)