maandag, december 04, 2006

Deja Vu
Sneak 428, Buitensoos 04122006
Na drie weken overslaan, eindelijk weer eens naar de Sneak...
Ik had er nog niet van gehoord, maar inmiddels is ie behoorlijk gepromoot: met Denzel en een bolle Val Kilmer. Tja, wat zal ik zeggen. Net als bijvoorbeeld 'The Island' vooral een intrigerend idee dat in actieformat is gegoten. Jammer van het concept: FDA-agent (firearms, drugs and alcohol-inspecteur) Denzel doet onderzoek na ontploffing van veerboot in New Orleans en zijn conclusies maken indruk op CIA-piefjes (of FBI, whatever) die hem vragen hen te helpen bij de zoektocht naar de verantwoordelijke (terrorist).
Denzel ontdekt dat de hoge heren een machine hebben, waarmee ze in het verleden kunnen kijken. Hij bedenkt dat ze dat apparaat misschien wel kunnen gebruiken om terug te gaan in de tijd om de aanslag te voorkomen...
Er wordt een poging gedaan om als intelligente thriller over te komen, door tot in den treure te ouwehoeren over de verschillende tijdreis-theorieën, maar met al dat snelle camera-werk en de vechtscenes, explosies en dramatische close-ups is het toch niet echt het verhaal waar je je op kunt concentreren. Nice try, but beetje overdone. Minder heftig dan Domino, maar wederom meer stijl dan inhoud. Jammer.