zondag, september 04, 2005

Wedding Crashers
Buitensoos (vrijkaart), 04092005
Owen Wilson en Vince Vaughn spelen twee vrijgezellen die zich gespecialiseerd hebben in het binnendringen van bruiloften; daar kun je namelijk heel makkelijk gewillige meiden scoren. Het leven is een feest, totdat een van hen verliefd wordt...
Ik had een volle stempelkaart en mocht dus gratis naar binnen, maar ik had de film bewust uitgezocht vanwege Owen Wilson in combinatie met Christopher Walken (mijn eeuwige held;).... De eerste is namelijk degene die verliefd wordt op de dochter van de senator (of gouvernor or whatever) gespeeld door Mr. Walken. En ik dacht dat dit wel wat leuke confrontaties op zou leveren, maar helaas.
De senator vindt het verrassend genoeg allemaal wel best (wat een vreselijke gemiste kans hier voor Walken, die toch zo heerlijk eng kan spelen, waarom hebben ze daar geen gebruik van gemaakt?), maar de aanstaande van dochterlief (some nobody) is minder te spreken over de avanches van Owen. Die verloofde is natuurlijk een zak van een vent, dus voor wie ze uiteindelijk moet kiezen is wel duidelijk. Omdat het wel erg ongeloofwaardig zou zijn om haar meteen na een bruiloft en een weekend zeilen voor de charmes van Owen te laten vallen, krijgen ze uiteraard eerst nog ruzie als zij achter zijn versierdersbestaan komt en duurt het even voor ze snapt dat hij de ware is, maar uiteindelijk komt alles goed.
Oh, sorry, heb ik nu verraden hoe het afloopt? Prijs je gelukkig, hoef je de film niet meer te gaan bekijken;) Geen dank.