zondag, januari 30, 2005

Stage Beauty
Filmtheater Fraterhuis, met mams 30012005

Een mooi en vermakelijk kostuumdrama in de stijl van Shakespeare In Love. Over een toneelacteur die gespecialiseerd is in vrouwenrollen maar overbodig wordt als vrouwen ineens ook vrouwen mogen spelen ("Wat is dáár nou moeilijk aan?"). Fantastische hoofdrol van Billy Crudup en ook een prima rol van Claire Danes.
Een paar weken al gezien op de BBC! Maar helaas in breedbeeld, wat of door de BBC of door mijn kabelmaatschappij dus niet met balken maar gewoon voluit wordt doorgegeven, waardoor ik op mijn tv alleen het middenstuk van de film zie :-( En in deze film met veel toneel zaten vele scenes en dialogen waar ik op tv alleen geluid had met zicht op een leeg podium, omdat de hoofdrolspelers buiten beeld vielen!!! Maar het leek me geen straf om Billy nog een keer te zien (integendeel;) en omdat ik vond dat m'n moeder 'm moest zien èn omdat ik 'm wel eens compleet in beeld wou zien, dus toch naar het filmhuis:-)
Ook zij vond het een prachtig verhaal (net als Jelle trouwens, dus al drie aanbevelingen;) grappig, ontroerend en spannend: alles er op en er aan (en dat geldt voor meer dan alleen het verhaal *g*) AANRADER!