dinsdag, juni 29, 2004

Mean Girls
Sneak 327, Buitensoos, 28062004
Over Amerikaans meisje dat totnogtoe -in Afrika- thuis les heeft gehad en voor het eerst op US-school geconfronteerd wordt met kliekgedrag van meiden....Erg cliche, maar -dare I say it- het was zowaar 'n geslaagde highschool-chickflick. Dat lijkt wel een contradictio in terminis... maar het was echt zo! De film wordt wat mij betreft boven het gemiddelde uitgetild door 1. het verhaal en de personages, die itt vergelijkbare films nu eens niet eendimensionaal zijn.En de moraal in het verhaal ('we zijn allemaal gelijk als het ware') wordt niet te klef gepresenteerd. Hulde aan de schrijfster (zelf in rol van onderwijzeres) die een solide comedy-achtergrond heeft als medewerkster aan Saturday Night Live. En ook bedankt voor het in het verhaal verwerken van het semi-ontbloten van het bovenlichaam van die lekkere conrector (een collega van haar in SNL and I can see why see asked him;)
Door 2. de verrassende verwerking van de Afrikaanse achtergrond van hoofdpersonage in de Highschool omgeving. Dit geeft het verhaal een extra dimensie. (al te zien in de trailer, maar ik ga niet in op details)
En last but not least door 3. de vertolking en verschijning van Lindsay Lohan, een leuke frisse meid met perfecte timing. Veelbelovend!
Ik heb me opperbest vermaakt:-)