zaterdag, maart 03, 2007

Bobby
Filmtheater Fraterhuis, 03032007 19.00 uur met mams
Film gebaseerd op jeugdherinnering van regisseur Emilio Estevez. Het verhaal van de moordaanslag op de Amerikaanes senator Robert F. Kennedy ('Bobby') op 6 juni 1968. De film richt zich op de 22 mensen die aanwezig waren in het Ambassador Hotel waar hij vermoord werd. Een greep uit de enorme hoeveelheid bekende mensen in de grote en kleine rollen: hotelkapster Sharon Stone in discussie met een alcoholistische lounge-zangeres Demi Moore. Manager William H die een slippertje heeft met telefoniste Heather Graham. Oude gast Harry Belafonte die schaakt met oude portier Anthony Hopkins. Frodo en Lindsay Lohan die trouwen zodat Frodo (dinges...Elijah wood) niet naar Vietnam hoeft. Papa Estevez (Martin Sheen) met zijn vrouw Helen Hunt die speciaal voor de speech van Bobby gekomen zijn. De Mexicaanse keukenhulp (Freddy Rodríguez uit Six Feet Under) die moet overwerken en niet naar de baseball game mag en discusseert met zwarte kok (Lawrence Fishburne), Christian Slater als racistische keukenmanager, Emilio zelf als loser met snor, Joshua Jackson als campaign man voor Bobby, Ashton Kucher die LSD-trips dealt (voor de komische noot) en nog veeel meer. Heel Hollywood speelt mee.
Wat een cast, zelfs m'n moeder herkende vele mensen;)Ik vond het vooral leuk om Demi en Emilio samen te zien, ik moest denken aan "St Elmo's Fire" - wow, dat is lang geleden;) Ashton vond ik minder, dat was een beetje te OTT naar mijn smaak.

Het merendeel van de personages was best interessant, maar vanwege de enorme hoeveelheid verhalen, kreeg niemand echt de aandacht die nodig was om als kijker meet te kunnen leven. Toen de climax eindelijk kwam, had ik van geen van hen een compleet beeld. Wel werd de hoop die RFK iedereen had gegeven erg goed duidelijk gemaakt, het was opvallend dat mensen met zoveel verschillende achtergronden het idee hadden dat hij hun problemen op kon lossen of hun ideeën aandacht zou geven. Het was een prettige film, al duurde het drama aan het einde erg lang, ook vanwege de slowmotion. Ik had best wat meer specifieke informatie willen hebben over de nasleep van de aanslag. Een mooie collage van verhalen, maar niet echt een eenheid. Okay film.

2 Comments:

At 4/03/2007 04:20:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

You're slacking. March 3rd was your last reviewed film.
Pick up your routine ;)

 
At 5/19/2007 12:52:00 p.m., Blogger BeeLikeJ said...

But, but, it's not me: blame the moviemakers and theatres for lack of worthy films;)

 

Een reactie posten

<< Home