woensdag, juni 08, 2005

Enduring Love
Filmtheater Fraterhuis, 08062005
Had ik veel van verwacht, maar was behoorlijk langdradig en onsamenhangend. Verhaal van de filmhuissite (zie ook handige link;) 'Joe (Daniel Craig) en Claire (Samantha Morton) genieten van een mooie dag op het Engelse platteland, wanneer ze een heteluchtballon in nood zien. Joe en drie andere mannen haasten zich naar de ballon om te helpen, maar hierbij komt één van hen dodelijk ten val. Het voorval laat Joe niet los. Claire steunt haar partner zo goed mogelijk met de verwerking. Hun relatie komt onder druk te staan wanneer Jed, één van de mederedders (Rhys Ifans), bij Joe langs komt. Jed voelt zich verbonden met Joe en dringt zich aan hem op. Terwijl Joe en Claire uit elkaar groeien, komt Jed steeds dichterbij en neemt diens obsessie voor Joe verontrustende vormen aan.'
Daniel Craig is geen fijne vent om naar te kijken en Samantha Morton is vooral in het begin een beetje sloom personage, heeft niet veel te doen. Rhys Ifans daarintegen leeft zich lekker uit als steeds obsessiever wordende man. Hij was een genot om te zien.
Voor fans van Rhys een must.
'Enduring Love is een liefdesverhaal en een psychologische thriller over de destabiliserende kracht van ingrijpende gebeurtenissen op relaties.' Nou, dat weten we dan ook weer.