zondag, oktober 21, 2007

Alles Is Liefde
Bioscoop De Kroon, met mams 21102007
Okay, 'tuurlijk was ik ook een van die mensen die smalend zei dat dit verhaal wel erg gejat was van Love Actually. Maar dat weerhield mij niet om 'm toch te willen zien: kijk eens wat een geweldige cast! Carice van Houten alleen is al een goede reden om een film te gaan zien. En ook al is de structuur en het gegeven (Love Is All Around;) niet origineel, Kim van Kooten heeft er toch een heel eigen Nederlands verhaal van gemaakt met herkenbare en verrassende personages.
Het begint met de intocht van Sinterklaas (Nederlandser kan niet;) waarbij vlak voor vertrek van de boot de acteur die Sint moet spelen een hartaanval krijgt. Vervolgens volgen we de productie en alle mensen die direct of zijdelings met het feest en drama te maken krijgen. De dochter van de Sint (Wendy van Dijk), die pas bij haar man weg is en nu de begrafenis alleen moet regelen en daarbij een heel lekker jong ding tegen het lijf loopt (Valerio Zeno). De begrafenisondernemer (Daan Schuurmans) die op het punt staat om te trouwen maar worstelt met z'n gevoelens. Zijn a.s. schoonzusje die in de Sint-optocht haar prins tegenkomt, maar niet aan haar verliefdheid toe wil geven. Prins Valentijn die zich vermomt als Zwarte Piet om zo de liefde van z'n leven te veroveren. En dat zijn nog maar een paar van de verhaallijntjes waarin het allemaal draait om relaties en -jawel- de liefde dus.
En net als bij Love Actually slaagt men erin mij te ontroeren. Damn. Stomme emoties. Een lach en een traan, voor elk wat wils. Aanrader.

Labels:

3 Comments:

At 10/29/2007 07:14:00 p.m., Blogger Hans Kuipers said...

here here!

 
At 10/29/2007 07:15:00 p.m., Blogger Hans Kuipers said...

oops, hear hear :-)

 
At 10/30/2007 12:07:00 a.m., Blogger BeeLikeJ said...

Heheh. Easy mistake to make;)

Je had gelijk: het was een fijne film:)

 

Een reactie posten

<< Home