vrijdag, juni 03, 2005

The Hitchhiker's Guide To The Galaxy
Empire Leicester Sq, Londen, 03062005
Heb zelf boek ooit eens ingekeken vanwege intrigerende titel, maar leek me toch niet echt mijn stijl, dus nooit gelezen. Hoofdrolspeler vond ik wel okay (die droge gozer uit The Office en ook de porno-stand in uit Love Actually) en ik wist dat Sam Rockwel meedeed en toen in de titelrol Stephen Fry en Alan Rickman werden genoemd, vond ik het wel prima zitten in de kleinste bioszaal van Londen (mijn indruk) Mr. Fry bleek de verteller te zijn (en uitlegger van de grafiekjes uit de hh-guide) en Alan deed de stem van een depressieve robot en kwam dus ook niet in beeld, maar beide heren zijn ook fijn om alleen maar naar te luisteren;-) Wel zichtbare acteurs: Bill Nighy en John Malkovich mochten zich ook even uitleven.
Het verhaal: aardse sukkel krijgt van vriend (rol van Mos Def) te horen dat de aarde wordt vernietigd om ruimte te maken voor een intergalactische snelweg, maar gelukkig is die vriend medewerker van de hh-guide en weet net voor de ontploffing van de planeet voor hun allebei een lift te krijgen op een passerend ruimteschip. Uiteraard zit dat vol enge monsters (de ambtenaren van het universum) en moeten ze vluchten. Ze komen terecht op het ruimteschip van de leider van het heelal, die ze niet allemaal op een rijtje heeft. Wat volgt is een rare rondreis met onduidelijk doel.
't Was een gemoedelijke film, maar Mos Def kan niet acteren en is daarbij nogal nadrukkelijk aanwezig en dus storend. Rest van de cast heeft een geweldige tijd en ook de aliens, uit Jim Hensons Workshop zijn aangenaam om naar te kijken. Wel vond ik het allemaal nogal amateuristisch overkomen: gezellig, maar niet echt spectaculair en beetje onsamenhangend. Leuk voor een melige middag of wanneer je fan bent van het boek, denk ik.