maandag, november 22, 2010

Harry Potter And The Deathly Hallows, part 1
Pathé Arena, Amsterdam, met Jelle, Hans en Benthe, 22112010
De verfilming van het laatste Harry Potter boek is in tweeën gesplitst, dit was deel 1. Na de tragische ontwikkelingen in deel zes, is Harry met school gestopt en gaat samen met Hermione en Ron op zoek naar een manier om Voldemort te verslaan. Omdat we niet langer lessen op Hogwarts volgen, heeft de film een veel volwassener uitstraling. De jongens hebben zelfs stoppels!
Ik had ter voorbereiding natuurlijk weer een film marathon met alle voorgaande films georganiseerd, waar ook Hans en Benthe aan mee hadden gedaan, dus we waren helemaal in de stemming;) De verwachtingen waren hoog gespannen maar werden absoluut waargemaakt.
Ook (of misschien wel vooral) voor mensen die de boeken hebben gelezen (wij allemaal!) is het nog een vreselijks spannende film. In tegenstelling tot de vorige twee films, was deze absoluut lang genoeg en bevatte alle scenes die ik uit het boek terug wou zien. Wederom perfecte casting (Bill Nighy als nieuwe minister of magic, Rhys Ifans als de vader van Luna) en de drie hoofdrolspelers zijn geweldig.

Top film. Kan niet wachten tot de laatste (volgend jaar juli!)

Labels: ,