maandag, december 11, 2006

The Holiday
Sneak 429, Buitensoos 11122006
Met Amerikanen Cameron Diaz, Jack Black en Britten Kate Winslet en Jude Law. Het verhaal: Cameron -in de US- heeft net haar vriendje haar luxe huis uit geknikkerd. Tegelijkertijd realiseert Kate -in de UK- zich eindelijk dat haar minnaar niet voor haar kiest, wanneer hij zijn verloving met haar collega bekend maakt. Beide dames kruipen achter de computer vinden elkaar op een huis-uitwisselwebsite en besluiten op stel en sprong een paar weekjes te ruilen. Bij wijze van vakantie van de liefde en bijbehorende perikelen. Ha. Wat zou er gaan gebeuren? Precies. Kate ontmoet in LA leukerd Jack en Cameron loopt in Engeland Jude tegen het lijf. Natuurlijk zijn er wat obstakels te overwinnen, maar dit is een heuse chickflick en uiteraard eindigt de film gezellig met z'n allen onder de kerstboom. Blah.

Het eigenaardige is dat er op zich best interessante verhalen onder alle fluff verstopt zaten. Helaas was het duidelijk wie als publiekstrekker wordt gezien en dus krijgt het verhaal van Cameron meer aandacht dan dat van Kate. Ze hadden er net zo goed twee verschillende films van kunnen maken, want er is geen enkele poging gedaan om parallellen te trekken tussen de dames of hun avonturen. De enige link is dat ze in elkaars huis zitten en dat Jude de broer van Kate blijkt. Niet spannend, niet leuk, vooral erg zoetsappig en ergerlijk op romantische sufmuts-dames gericht. Bleeech.

N.B. Een reviewer vergeleek de film met Love Actually. Dus niet. Het grote verschil is dat deze film een hele krampachtige poging tot Engelse humor doet, maar duidelijk is geschreven door een Amerikaanse. And she just doesn't get it.

Labels: ,