zondag, april 27, 2008

Sweeney Todd
Filmtheater Fraterhuis, 27042008
Sprookjesachtige horrormusical, regie: Tim Burton, muziek: Stephen Sondheim.
Kapper Benjamin Barker (Johnny Depp) wordt door rechter Turpin (Alan Rickman) ten onrechte veroordeeld tot een lange gevangenisstraf. Als Barker jaren later vrij komt, is zijn vrouw overleden en zijn dochter in handen van Turpin. Hij zweert wraak en met de hulp van banketbakker Mrs. Lovett (Helena Bonham Carter) heropent hij zijn kapperszaak. Terwijl hij wacht om Turpin wel erg nauw te scheren, oefent hij vast op andere klanten. De taarten van Mrs. Lovett worden er in ieder geval veel lekkerder op...

Ik kende het verhaal niet en wou de film vooral zien vanwege Alan Rickman. De laatste projecten van Tim Burton zagen er mooi uit, maar misten wat mij betreft enige sprankeling. Geen straf om naar te kijken, maar weinig inhoud.

Maar deze film was goed in balans. De liedjes van Sondheim bleken minder meezingbaar dan de gemiddelde musical en dat sloot mooi aan bij de bijzondere stijl van Tim Burton. Precies de juiste dosering van sarcasme, het deed mijn kille hartje deugd.

Ik vond het een prachtige film en ondanks het toch betrekkelijk eenvoudige verhaal/gegeven zijn alle personages goed uitgewerkt. Johnny en Helena zijn zalig als moordlustig paar zonder moraal, Alan Rickman is een erg sexy slechterik (wat waarschijnlijk niet de bedoeling was, maar ja)

Aanrader! (Tenzij je niet tegen zingen kan;)

Labels: ,