dinsdag, mei 04, 2004

"Dirty Dancing 2:" Havanna Nights
Sneak 319, Buitensoos 01052004
Begrijpelijk, maar stom dat ze de titel van de film waar ik met warme gevoelens aan terugdenk hebben gebruikt. Om meteen maar dat domme stel naast me tegen te spreken: het leek dus he-le-maal NIET op 'deel 1', het heeft er ook geen reet mee te maken. Okay, ook een rijk meisje uit stabiel gezin dat eind jaren vijftig zwoel leert dansen van een arme jongen met moeilijke jeugd en zelfs Patrick Swayze mag even met z'n heupen zwaaien als dansleraar vol levenswijsheid, maar verder lijkt het er ècht niet op.
Ehm.. want: de achtergrond van het vakantiehuisjespark heeft plaatsgemaakt voor de woelige dagen in Cuba vlak voor Fidel Castro daar de macht greep en het stel in de hoofdrol heeft geen last van schaamte voor hun relatie, er is veel minder gedoe met de ouders -een scene met mild emotionele moeder en dochter daargelaten- en de muziek, het dansen en de hoofdrolspelers zijn gewoon veel minder aandoenlijk/aantrekkelijk dan in het 'origineel'. Diego Luna is leuk, maar mist de uitstraling van bijvoorbeeld Gael García Bernal (fyi zij waren samen leuk in Y Tu Mamá También;) en meisje Romola Garai heeft de charme van Jennifer Grey nà haar nose-job, kortom: ze komen zelfs samen gewoon tekort als leuk stel.
Wat mij betreft hadden ze het gewoon als 'Havana Nights' uit moeten brengen, dan was het nog een goedkope gemiddelde film geweest, maar dan had ie iig niet niet zo'n nare zakkenvulsmaak opgeleverd.