woensdag, maart 24, 2010

Up in the Air
Filmtheater Fraterhuis met mams, 24032010
-Samenvatting met dank aan Jelle-
George Clooney ontslaat mensen voor z'n beroep. Hij wordt ingehuurd door laffe klootzakken die dat zelf niet durven. Hij reist hiervoor door het hele land, is altijd onderweg en amper thuis. En dat bevalt hem prima. Dan moet hij een jong meisje (Anna Kendrick) - dat door zijn baas (Jason Bateman) als groot nieuw jong talent voor het bedrijf wordt gezien, opleiden en meenemen op zijn reizen. Tegelijkertijd ontmoet hij een leuke vrouw (Vera Farmiga) en begint zich af te vragen of het toch niet tijd wordt om te settelen.

Prachtige collages met pijnlijke reacties van ontslagen mensen (vooral bonus J.K. Simmons als 'Bob' was geweldig) maar bijna alle gesprekken in deze film hadden een wrang randje. Zoals de naieve, doch vileine speldeprikjes van de jonge deerne aan adres van de oudere vriendin van George en de harde waarheid op een familie-bruiloft.
Op een gegeven moment vreesde ik even voor klefheid, maar gelukkig bleef dat uit, al was de moraal kennelijk dat alleen-zijn iets voor losers is. Bijzonder goed samengestelde, heerlijk volwassen cast in een waardige film.

Labels: