vrijdag, januari 22, 2010

The Men Who Stare At Goats
UGC Antwerpen, 22012010
Met -houd je vast- Kevin Spacey, Jeff Bridges, George Clooney en Ewan McGregor
Ik wist van te voren niet waar de film over ging, maar wou 'm zien vanwege gezelschap. *grijns* En ik werd niet teleurgesteld.
Verhaal: in reactie op berichten dat de Russen bezig zijn met paranormale acties tegen de US president vormt het Amerikaanse leger in de jaren zeventig een speciale unit die traint in mindcontrol. Journalist Ewan McGregor ontmoet in Irak per toeval de beste soldaat van het team (George Clooney) die hem vertelt hoe zijn baas (Jeff Bridges) destijds de training begon en dat de unit niet door iedereen geaccepteerd werd. (Kevin Spacey is een zeer gemotiveerde collega/concurrent).
Gebaseerd op 'ware feiten', ahem. George neemt de gebeurtenissen erg serieus, Ewan is aan het begin sceptisch, maar uiteindelijk vertederend goedgelovig. Jeff Bridges is een superhippy (erg The Dude;) en Kevin een heerlijke valsspeler. Het blijft overigens onduidelijk of hun inspanningen resultaat hebben.
De heren hebben in ieder geval veel lol gehad en wat die geiten betreft moet je de film ook zeker gaan zien. Mogelijk melig, maar zeker intelligent gemaakte humor. Al ben ik er nog niet achter wat er nou zo grappig was aan al die snorren. (WTF George? Kevin?)

Labels: , ,