maandag, april 11, 2005

After The Sunset
Sneak 362, Buitensoos 11042005
Een vehikel voor Pierce Brosnan en Salma Hayek, waarmee de een wil bewijzen dat ie genoeg heeft van James Bond en de ander weer terugvalt naar de status van seksbom (van Frida naar From Dusk Till Dawn;). Geen directe verwijzigingen naar 007, maar een duidelijke uitspraak van Pierce personage dat ie 'niet Engels, maar Iers' is en een voortdurend aanwezige stoppelbaard en strandhaar moeten duidelijk maken dat we hier niet met de bekende geheim agent te maken hebben, maar met een heuse boef.
Pierce en Salma zijn een dievenkoppel met pensioen, die proberen te ontspannen en genieten van hun verworven rijkdom op een tropisch eiland. Woody Harrelson speelt de FBI-agent diee
hen alsnog achter de tralies wil krijgen, vooral omdat ze hem bij vorige inbraken steeds voor lul hebben gezet. Wanneer een cruiseschip met een diamant aan boord bij het eiland aanmeert, wil Pierce toch nog een laatste kraak wagen.
Voor damesgeorienteerden loopt Hayek voortdurend in niemendalletjes rond en voor de herenliefhebbers laat Brosnan zijn hemd openhangen voor een blik op z'n grijze badmat. Woody is de vrolijke noot en schmiert een eind weg, wat wèl lekker is.
Vrij standaard verhaal, maar toch best vermakelijk, al met al een pretentieloze zomerse film.