vrijdag, mei 01, 2009

17 Again
UGC Antwerpen, 01052009 20.00 uur
I have no excuse. Ik had nog wat tijd over voor de laatste trein terug naar Nederland en n.a.v. T.'s eerdere enthousiasme en de belofte van een halfnakende Zac Efron (die inmiddels in de categorie legaal lekkers valt) besloot ik om hier naar toe te gaan.
Het verhaaltje is flinterdun: De 37-jarige Mike O'Donnel (Matthew Perry!) baalt van z'n volwassen leven: zijn kinderen vinden hem een sukkel en z'n vrouw wil scheiden. Hij verlangt terug naar z'n middelbare schooldagen, toen hij een held was op het basketbalveld. Dankzij een magische congierge verandert hij weer in die 17-jarige jonge god (Zac Efron) en krijgt de kans om zijn glorie te herleven in de tegenwoordige tijd op de school van zijn kinderen.
Alle clichées worden uit de kast getrokken, maar worden bijzonder charmant gebracht. Zac Efron blijkt een zeer goede comic-timing te hebben. Helaas was de scene zonder shirt uit de trailer om een of andere duistere reden niet in de uiteindelijke film terecht gekomen (false advertising!!!), maar ondanks het gebrek aan six pack, toch een vermakelijke film. Om T. te citeren: "Zac Efron is adorable, but it was actually enjoyable on many levels, like a silly teen movie that stops itself from being predictable where it matters"
Voor het geval je toch niet overtuigd ben, hier een link naar de trailer1:)

1disclaimer: scene op 2:10 zit bij mijn weten dus NIET in de film;(

Labels: ,